Το ωδείο "Ευμέλεια", ιδρύθηκε το 2010 από τη μουσικό - υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου με στόχο, όχι μόνο τη διδασκαλία μουσικών οργάνων, θεωρίας και σολφέζ, αλλά κυρίως, να διδάξει ¨μουσική παιδεία¨ διότι πιστεύει ακράδαντα στην ακατάλυτη δύναμη αυτής της τέχνης σε όλους τους τομής της ζωής του ανθρώπου.

Στο Ωδείο «Ευμέλεια» διδάσκονται:

Μουσικά όργανα
Θεωρία – Σολφέζ ατομικά ή και σε μικρές ομάδες
Τραγούδι κλασικό
Τραγούδι σύγχρονο
Ορθοφωνία, Φωνητική
Μουσικό θέατρο musical
Χορωδία παιδική – εφηβική
Μουσικοκινητική – Μουσική προπαιδεία, σύστημα orff , για παιδιά 3-6 ετών

Συναυλίες
Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
Λογοτεχνικές μουσικές βραδιές
Παρουσιάσεις έργων ποιητών, λογοτεχνών
Συνεργασίες με ραδιοφωνικούς σταθμούς

 
Τα τμήματα παρακολουθούν μικροί και μεγάλοι αφού η μουσική δεν έχει ηλικία. Τα γεράματα δεν αρχίζουν από εκεί που ασπρίζουν τα μαλλιά αλλά από εκεί που μαυρίζει η καρδιά.

Λίγα λόγια για την Τζίνα Φωτεινοπούλου

 

Τζίνα Φωτεινοπούλου

Μουσικός – Υψίφωνος, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Η Τζίνα Φωτεινοπούλου είναι Μουσικός – Υψίφωνος, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από παιδί, σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών (Δίπλωμα Άριστα παμψηφεί).

Έκανε τετραετείς πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε διακεκριμένα πανεπιστήμια του Λονδίνου και από το 2000 που επέστρεψε στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί:

Με συμφωνικές ορχήστρες και μικρότερα μουσικά σύνολα σε θέατρα και μουσικές σκηνές εντός και εκτός Ελλάδος (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Ηρώδειο, Επίδαυρος, Kennedy Centre στην Washington κ.α.) ερμηνεύοντας μιούζικαλ, κινηματογραφικά, τζαζ, μοντέρνα κλασσικά και έντεχνα ελληνικά.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραγωγές.

Από το 2010 διευθύνει το ωδείο «Ευμέλεια» που βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος (ΦΕΚ 1530/Β/7-9-2010 και ΑΡ. ΥΠΠΟΤ/ΔΜΣ/77658).

Οι σπουδαστές μπορούν να αποκτήσουν Πτυχία και Διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.