Τμήματα Σπουδών

Κλασική μουσική

Το επίθετο -κλασικός προέρχεται από τη λατινική λέξη -classicus δηλαδή κάτι εξαιρετικό. Διάφοροι ορισμοί συνδέουν τον όρο με την ελληνική και λατινική αρχαιότητα, ως συμμόρφωση του ύφους ή της σύνθεσης με τα πρότυπα της ελληνικής και λατινικής αρχαιότητας (Oxford English Dictionary).

Περισσότερα

Σύγχρονη μουσική

Η Σύγχρονη Μουσική, στις μέρες μας έχει αναπτυχθεί ραγδαία, με την ταυτόχρονη ανάπτυξη των μουσικών βιομηχανιών και των τηλεοπτικών εκπομπών. Λέγοντας Σύγχρονη Μουσική, εννοούμε οποιαδήποτε μουσική γράφεται στις μέρες μας και περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος της παρούσας μουσικής.

Περισσότερα

Παιδική - Εφηβική χορωδία

Η χορωδία «Ευμέλεια» ιδρύθηκε το 2008 από τη Τζίνα Φωτεινοπούλου και αποτελείται από 50 μικρούς χορωδούς ηλικίας 6 ως 15 ετών.

Περισσότερα

Μουσικοκινητική Orff

Ο διάσημος γερμανός συνθέτης Carl Orff (1895-1982) ανέπτυξε ένα πρόγραμμα στη δεκαετία του 1920 με στόχο τη μουσική διδασκαλία σε παιδιά.

Περισσότερα

Μουσική προπαίδεια

Ο στόχος της Μουσικής Προπαίδειας είναι η γνώση και η μάθηση των παιδιών μέσα από τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία και απευθύνεται σε παιδιά της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας, δίνοντάς τους γερές βάσεις της μουσικής παιδείας.

Περισσότερα

Ορθοφωνία - Φωνητική

Κατά την ομιλία μας ή όταν τραγουδάμε, θα πρέπει κάθε λέξη μας να ακούγεται καθαρά, να μην προβληματίζει τον άνθρωπο που μας ακούει.

Περισσότερα

Μοντέρνο τραγούδι

Στον κύκλο σπουδών του Σύγχρονου Τραγουδιού πραγματοποιούνται μαθήματα για Διαφραγματική αναπνοή και ορθοφωνία.

Περισσότερα

Μονωδία

Μονωδία είναι, κυρίως, το τραγούδι ενός προσώπου σε εκτέλεση σόλο, σε αντίθεση με τη χορωδία, που είναι το τραγούδι πολλών προσώπων σε συνολική εκτέλεση.

Περισσότερα

Παραδοσιακά μουσικά όργανα

Το κέντρο Μελέτης Μόρφωσης Πολιτισμού και το Ωδείο "Ευμέλεια" στη Νέα Σμύρνη, σε μία προσπάθεια για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει από τον πολιτισμό μας και για να προστατεύσουμε ο,τι κινδυνεύει ενέταξε στα τμήματά της τη διδασκαλία παραδοσιακών Ελληνικών μουσικών οργάνων.

Περισσότερα

Σπουδές εγχόρδων

Έγχορδα ή Χορδόφωνα ονομάζονται τα μουσικά όργανα τα οποία διαθέτουν χορδές για την παραγωγή του ήχου και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, "τα έγχορδα νυκτά" στα οποία ο ήχος παράγεται με τη νύξη(δηλ.το τράβηγμα) των χορδών του που γίνεται είτε με τα δάχτυλα είτε με πένα και τα "έγχορδα τοξωτά" από τα οποία ο ήχος παράγεται με τη χρήση δοξαριού, το οποίο θέτει σε παλμική κίνηση τις χορδές.

Περισσότερα

Σπουδές πιάνου

Το πιάνο, (ελληνική απόδοση: κλειδοκύμβαλο), είναι μουσικό όργανο, που μπορεί να θεωρηθεί έγχορδο ή κρουστό. Παίζεται με πλήκτρα, τα οποία όταν πατηθούν από τον πιανίστα σηκώνουν σφυράκια που χτυπούν τις χορδές του, παράγοντας έτσι ήχους.

Περισσότερα