σπουδες εγχορδων

Έγχορδα ή Χορδόφωνα ονομάζονται τα μουσικά όργανα τα οποία διαθέτουν χορδές για την παραγωγή του ήχου και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, "τα έγχορδα νυκτά" στα οποία ο ήχος παράγεται με τη νύξη(δηλ.το τράβηγμα) των χορδών του που γίνεται είτε με τα δάχτυλα είτε με πένα και τα "έγχορδα τοξωτά" από τα οποία ο ήχος παράγεται με τη χρήση δοξαριού, το οποίο θέτει σε παλμική κίνηση τις χορδές.

Τέτοια όργανα είναι: το βιολί, το βιολοντσέλο, η βιόλα, το κοντραμπάσο, η λύρα κ.α. Όλα τα τοξωτά μπορούν να παιχθούν και σαν τα νυκτά όταν το απαιτεί ο συνθέτης, συνήθως με τη χρήση των δακτύλων, που στην μουσική ορολογία λέγεται pizzicato.

Τα έγχορδα της ορχήστρας είναι τα τέσσερα της οικογένειας του βιολιού, που παίζονται με δοξάρι και η Άρπα που παίζεται με τα δάχτυλα.

Στη Μουσική Σχολή Ευμέλεια μπορείτε να σπουδάσετε το έγχορδο όργανο της αρεσκείας σας, με τη βοήθεια διακεκριμένων, διπλωματούχων καθηγητών και να αποκτήσετε Πτυχίο και Δίπλωμα, αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Κράτος και την Ευρωπαιϊκή Ένωση.